per la libertat de mi comunitat

Z

Zeds

Invitado
artur Mas podria haver lliurat Catalunya a canvi de 5.028 milions d'euros per pagar els compromisos que el Govern és incapaç de retornar amb els seus propis ingressos.

La Generalitat formalitzarà l'adhesió al Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) i assumirà pràcticament el 30% dels futurs recursos del pot d'auxili, encara per dotar. El Ministeri d'Hisenda, per tant, ha estat bastant exacte amb les previsions sobre les necessitats catalanes. Com va avançar Economia Digital, va reservar 5.700 milions i insisteix, un cop oficialitzada la demanda, en què hi haurà condicionalitat pressupostària per a aquells governs autonòmics que decideixin acudir als braços de Madrid.
4681115w_s.jpg

Hi haurà perquè així ho marca la llei que acompanya el fons aprovada al Congrés, redunden en el ministeri. Però també perquè no quedarà més remei. Catalunya obrirà pas a la negociació i traçarà el camí per a les comunitats que la seguiran: València, Múrcia i Aragó. Andalusia també s'apuntarà al FLA, segons les previsions del Govern.

Símbols d'identitat catalana
1267563724_extras_ladillos_2_0.jpg

El terreny de joc serà estret. De manera que, a l'espera que el 20 de setembre Mariano Rajoy i Mas tanquin els serrells del pacte de rescat, els tècnics d'Hisenda, que ja han avançat en l'examen dels pressupostos catalans, han elaborat l'estratègia a seguir un cop assumeixin la supervisió mensual dels comptes de la Generalitat.

Atacades per Mas les partides d'educació, sanitat i, en menor mesura, d'ensenyament, l'objectiu dels propers retallades se centrarà en la coneguda com a inversió identitària, és a dir en tot el sistema que la Generalitat manté per preservar les símbols propis de Catalunya . És a dir, representació institucional a l'exterior, projecció del català i subvencions directes o indirectes a la coneguda a Madrid com òrbita nacionalista. Televisió de Catalunya també s'explica en aquest grup.

Hisenda pretén que, a l'espera de la decisió política, l'administració catalana quedi reduïda a una màquina de rentar deute i que bona part dels futurs pressupostos es centrin en tornar els recursos presos en els últims anys. La resta de partides quedaran, per tant, fortament afectades. La Generalitat continuarà operant, però si el pla tècnic d'Hisenda es materialitza, es reduirà la seva grandària dràsticament i no tindrà capacitat dinerària per executar les polítiques pròpiament catalanes.

Les tres vies de Mas

Convergència i Unió és coneixedora d'aquesta via dissenyada pel departament de Cristóbal Montoro i, per això, està prenent posicions. No només per edulcorar en el seu propi electorat la petició d'ajuda a Madrid, sinó com ofensiva per suavitzar les intencions de Madrid.
sant-jordi-senyera.gif

Mas i el nucli dur, el pinyol, tenen tres alternatives sobre la taula del despatx presidencial de la Plaça Sant Jaume: avançar les eleccions, plantejar la consulta sobre la sobirania o, fins i tot, declarar la independència al Parlament. El secretari general de CDC, Oriol Pujol-fill de l'expresident català Jordi Pujol-defensa aquesta darrera opció. L'home a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, es manté al marge i actuarà com a mediador fins al 20 de setembre.
2011120914mas_int.jpg

Rajoy es veurà amb Mas en aquest clima polític i només la reunió entre tots dos farà prendre al president català un o altre camí. Imposada avui la via pragmàtica defensada pel conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, que percep l'Estat com "l'únic banc per a Catalunya", Mas ha equilibrar les diferents corrents ideològics més sensibles a les mesures sobiranistes.

El poc marge de Rajoy

I encara que el cap de l'Executiu espanyol no vol polemitzar i es presta a moderar a Hisenda, està lligat de peus i mans. Per això ha requerit l'ajuda pública de Mas, per defensar a Brussel · les els interessos comuns. El FLA encara ha de constituir i dotar-se de recursos, que arribaran des d'Europa. Espanya deu el seu PIB complet, és a dir un bilió d'euros, a l'estranger. Aquesta xifra encara no comptabilitza els 100.000 milions previstos per auxiliar a bancs i caixes.

Alemanya i Finlàndia, entre d'altres, volen parar aquesta bola de neu creixent i es mostren reticents a solucionar el problema espanyol amb més deute. Si els socis internacionals d'Espanya rescaten al seu torn al país, s'activarà un memoràndum de condicionalitat macroeconòmica que exigirà a l'Executiu reduir dràsticament la capa administrativa, entre d'altres retallades dràstiques com les pensions. "El debat a Europa consisteix en, d'una banda, què sobirania cedeixo a canvi de diners i, per l'altra, quant estic disposat a pagar per aquesta independència", asseguren fonts comunitàries a aquest diari.

Alternativa traumàtica

Rajoy i Mas breguen ara amb aquest dilema en les seves respectives escales, ja que cap institució prestatària assenyala cap a la finestreta de diners a canvi de res. Rajoy estaria obligat a imposar a Catalunya les condicions que a ell li exigeixin a Brussel · les, segons fonts del Ministeri d'Economia, que ha liderat durant l'estiu les negociacions prèvies al rescat total. En un punt mitjà es troben polítics com la líder del Partit Popular català Alícia Sánchez-Camacho, que aposta per enfortir l'eix Barcelona-Madrid per fer causa comuna a Europa.

L'alternativa és una solució traumàtica o la fallida, la por que aquests dies també ha xiuxiuejat a Artur Mas.
 
No pienso leerme esa puta mierda y menos en catalan.
 
TuMadreEnBragas said:
Yo creia que ibas a hablar de la libertat de la meva comunitat.
VISCA LA COMUNITAT DE MADRID
VISCA PAISOS MADRILENYOS!

se dice visca el País de Madrid (que en catalán gusta mucho cambiar comunidad por país).
 
Me jode... de veras me jode que Mas se esté riendo de los catalanes. Los está llevando al desastre